2010. április 11., vasárnap

Az esküvő rémálmai

Jaj csak azt ne. Fogadjunk, te azt hiszed, ez lesz a legszebb nap az életedben. Pedig, ha tudnád az út, amin végigmész mindent meg fog keseríteni, és csak azon jár majd az eszed a ceremónia alatt végig, hogy mikor lesz már vége. A nászéjszaka pedig abból fog állni, hogy fáradtan ágynak dőlsz… Na látom, nem hiszed. Akkor figyelj!

Kezdjük magával a szóval: ESKÜVŐ!

ESKÜ vagyis, egy fogadalom és VŐ, azaz csak te fogadod!!! Miért nem hívják ESKÜPÁR-nak vagy ESKŰ-MENYASZONYNAK!!! Miért hívják esküvőnek!!??? Hát azért barátom, mert ezt az esküt csak neked kell megfogadnod. Tudod, eskü, katonaság, becsület…harc és halál! A nejednek nem.

Na jó, nézzük a többi tényt. Van ugyebár, az hogy eltervezed, megkéred a kezét. Persze, ehhez nem elég csupán annyit tenned, hogy kis virágcsokorral a kezedben oda állsz elé, és azt mondod: „hozzám jössz …éééé?
Na nem. A lányok romantikusabb és különlegesebb megkérést szeretnének. Naplementés tengerpartot, szerencse sütibe sütött gyűrűt a vacsora végén, focipálya kezdőkörét a nagy meccs elején vagy a Grand Kanyon felett egy helikopterben. Beválhat még a „millió-millió rózsaszál a tavaszi út porán”, de iparkodj mert egyre nehezebb majd felülmúlnod a versenytársakat. Ugyanis életed során számtalan alkalom lesz, amikor el kell mesélned, hogyan ismerkedtél, meg vele és persze hogyan kérted meg a kezét. Na ekkor, ha nem tudsz felmutatni legalább egy helikoptert, akkor garantált a megvetés a feleséged barátnőitől.

Persze nem elég a helikopter, kell az a fránya gyűrű is. Na tudd meg, nincs az a szikla nagyságú brill, ami elég nagy ahhoz, hogy a feleségjelölt barátnői is felsóhajtsanak a gyűrű láttán. Ráadásul nem cipelheted el a menyasszonyt vásárolni, ha meglepetést akarsz....

FOLYTATÁS a KÖNYVBEN...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése